Jdi na obsah Jdi na menu

Povodně v Boskovicích

27. 7. 2009

Dne 14. července 2009 byl v podvečer JSDH Okrouhlá vyhlášen Krajským operačním a informačním střediskem HZS Jihomoravského kraje požární poplach. Jednotka byla vyslána na čerpání vody v katastru města Boskovic. Jednotka vyjela na ulici Chrudichromskou do skladů firmy Jednota Boskovice na čerpání vody ze zatopených skladů.

 

Obrazek

 

 

 

Jako první vyjelo družstvo o zmenšením počtu 3+1 s novým dopravním automobilem VW Transporter s plovoucím čerpadlem, hadicemi a ženijním nářadím. V zápětí pak vyjelo další družstvo ve složení 5+1 s Cisternovou automobilovou stříkačkou, ve které máme ostatní výbavu na technické zásahy.

 

 

 

 

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před skladem je zatopená rampa na nakládání zboží na nákladní automobily (asi 1 m vody) a voda již natekla i do skladů(asi 25 cm). Ihned bylo nasazeno plovoucí čerpadlo a postupně i ejektor z CAS.

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Po vyčerpání vody a minimalizaci škod byla jednotka vyslána na další čerpání vody ve sklepních prostorech bytových i rodinných domů a na likvidaci spadlých stromů na komunikacích. U zásahu jsme se potkali s ostatními jednotkami z prvního a druhého stupně požárního poplachu. Něco málo po půlnoci byla jednotka odeslána zpět na svou základnu.

 

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek