Jdi na obsah Jdi na menu

Školení zásahové jednotky

4. 10. 2008

Do vybavení zásahové jednotky Okrouhlá bylo doplněno pěnotvorné příslušenství. Při rekonstrukci cisterny, která byla dokončena letos v jarních měsících byla odstraněna nádrž na pěnidlo a pevný přiměšovač, který se již léta při provozu CAS nepoužíval a nebyl funkční.Díky odstranění nádrže mohly být zvětšeny zadní výklopné dveře umožňující lepší obsluhu čerpadla.

Vzhledem k možnosti výjezdu jednotky například na požár dopravního prostředku je ale mít nezbytné v CAS pěnotvorné příslušenství a nezbytnou zásobu pěnidla. Vybavení se tedy v současné době skládá ze zásaby pěnidla v kanistrech, pěnotvorného přiměšovače, savičky na pěnidlo a proudnice na střední pěnu P3. 

Jednotka byla seznámena s taktickými postupy při hašení pěnou, možnosti využití u zásahu a se cvičebními řády spojenými s touto tématikou. Prakticky si pak všichni zúčastnění vyzkoušeli obsluhu příslušenství. Výcvik byl pak zakončen prověřovacím cvičeníčkem. Po dojezdu jednotky na místo (hřiště za KD) dostala rozkaz vytvořit útočný proud s pěnou. Hasič který byl na proudu byl na pokyn velitele vybaven  DP. Pro ztížení celého zásahu byla využita bariéra na požární sport jako pevná překážka. Celý zásah dopadl na výbornou.

Do současné doby jednotka nevyužila hašení pěnou u zásahu.